Försäkringar

Upptäck nyttiga tips och råd om försäkringar

Allriskförsäkring - fakta och tips

Allriskförsäkringar – eller drulleförsäkringar som de också kallas – finns till för att täcka skador och stölder på lösöre, typ hemelektronik.

En allriskförsäkring kallas i vardagligt tal för drulleförsäkring. Allriskförsäkringen är en typ av sakförsäkring som ska gälla vid skador på lösöre såsom mobilteleoner och smycken. Allriskförsäkringar ingår i de flesta hemförsäkringar. I så fall gäller hemförsäkringens ordinarie självrisk, vilket gör att det knappast lönar sig att reparera en mobiltelfon med hemförsäkringens drulletillägg. De allriskförsäkringar som kan tecknas i samband med köp av elektronikprodukter, har en klar fördel i det att självrisken är mycket låg – eller rent av obefintlig.

Allriskförsäkringen bör gälla vid stöld

Oavsett villken typ av allriskförsäkring du tecknar, bör du se till att försäkringen gäller vid stöld. Detta är särskilt viktigt vid köp av mobiler. Går försäkringen in och täcker samtalskostnader som uppstått efter det att mobiltlefonen stulits? Tänk på att många av de tilläggsförsäkringar, som tecknas i samband med köp av hemelektronik, inte täcker stöld över huvud taget.

Var inte överförsäkrad

Många försäkringstagare är flerfaldigt överförsäkrade just vad gäller allriskskyddet. Därför är det klokt att se över det totala försäkringsskyddet innan en ny försäkring tecknas. I de fall hemförsäkringens självrisk är för hög för att dess allriskskydd ska täcka en nyinköpt mobil, kan det emellertid löna sig att köpa en tilläggsförsäkring utan självrisk.

Reklamlänkar