Försäkringar

Upptäck nyttiga tips och råd om försäkringar

Teckna försäkring

Teckna försäkringen online eller via telefon för bästa pris. Men se till att inte teckna fler försäkringar än du verkligen behöver. Trygghetsnarkomaner är inte sällan överförsäkrade – till ingen nytta.

Idag är det möjligt att teckna försäkringar via telefon, på nätet eller i samband med fysiska besök hos försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget har tillgång till alla uppgifter om dig; även du som tecknar försäkring på nätet får således din premie uträknad efter de mängdrabatter du har rätt till – t.ex. i de fall du har flera försäkringar tecknade hos samma bolag.

Ha överblick över dina försäkringar

Innan du tecknar en ny försäkring bör du noga se över ditt befintliga försäkringsskydd. Kanske ingår en drulleförsäkring i din hemförsäkring eller i fackförenings försäkringsskydd? I så fall behöver du inte teckna en separat tilläggsförsäkring varje gång du köper nya elektronikprodukter. Ett tips är därför att alltid ha överblick över dina befintliga försäkringar.

Rabatt på försäkringar som tecknas online

Du som tecknar din försäkring på nätet får vanligtvis någon form av rabatt jämfört med om du skulle teckna försäkringen vid besök hos försäkringsbolaget. Detta ska du naturligtvis utnyttja. Tänk dock på att det är svårare att förhandla om kostnaden för försäkringspremien i samband med att du tecknar försäkringen online – således kan det även vara värt att teckna försäkringen per telefon. Detta förutsätter naturligtvis en förhandlingsskicklighet från din sida.

Reklamlänkar